Waarom een stedentrip Brussel?

Bij onze zuiderburen zijn er ook nog een aantal mooie steden te bezoeken waar Brussel er zeker een van is. De stad is enorm divers en je kan hier genieten van heerlijke Belgische biertjes, mooie gebouwen en pleinen, en diverse musea om te bezoeken. Verder is jezelf verplaatsen in Brussel ook goed geregeld met het openbaar vervoer. Zo kan je dus makkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere verplaatsen. In deze blog van Reischeck.nl vind je alle handige informatie en hotspots van deze prachtige Belgische stad. Krijg je er niet genoeg van? Bekijk dan ook de complete reisgids voor Brussel.

Reizen naar Brussel

Zeker voor de mensen die in het zuiden van Nederland wonen is Brussel zeer goed te doen met de auto. Het is bijvoorbeeld vanuit iets meer dan een uur rijden naar Brussel. Ook met het openbaar vervoer is het zeer goed te doen. Zo ben je vanuit Amsterdam in zo’n twee uur in Brussel met de trein. Laat dus je auto lekker staan als je naar Brussel gaat en pak de trein. Zo kom je heerlijk ontspannen aan in Brussel en hoef je niet zelf achter het stuur te kruipen. Het is daarnaast ook een heel duurzame keuze!

Top 6: de leukste Bezienswaardigheden in Brussel

Zoals gezegd is Brussel een enorm diverse stad met attractieparken, monumenten en musea. Hieronder gaan wij een aantal bezienswaardigheden uitlichten die zeker de moeite waard zijn om langs te gaan tijdens jouw bezoek aan Brussel. Vind je Brussel wat te groot en internationaal? Overweeg dan ook zeker de wat kleinere steden in België zoals Gent of Brugge. Allebei heel schattig en perfect voor een stedentrip met z’n tweetjes!

  1. Manneken Pis

Manneken Pis is een standbeeld waar een plassende jongen op afgebeeld is. Het standbeeld is slechts 58 centimeter groot, maar het trekt enorm veel toeristen. Als je op de hoek van de straat aankomt waar het mannetje staat zie je ook vaak veel toeristen eromheen staan die hier foto’s van aan het nemen zijn. Door de jaren heen heeft het standbeeld al veel verschillende outfits aangepast gekregen voor diverse gelegenheden. Al meer dan 700 kostuums heeft hij aan gehad en deze zijn nu uitgestald in het Stedelijk Museum op de Grote Markt.

  1. Atomium

Het Atomium is een stalen constructie die de kristalstructuur van ijzer uitbeeldt, maar dan 165 miljard keer groter dan de daadwerkelijke grootte. Het bestaat uit negen bollen waarvan er vijf open zijn voor bezoekers. Het monument is gemaakt voor de Wereldtentoonstelling van 1958 en is hierna een trekpleister geworden voor toeristen.

  1. Mini-Europe

Zoals wij in Nederland Madurodam hebben, hebben ze in Brussel Mini-Europe. Hier kunnen bezoekers een wandeling maken langs de miniatuurversies van gebouwen en monumenten in de landen van de Europese Unie. Het park trekt ongeveer 300.000 bezoekers per jaar en is dus zeker een leuk attractiepark om te bezoeken als je meer over alle landen in de EU te weten wil komen. Meer informatie en tickets vind je hier.

  1. Koninklijk Paleis van Brussel

Het Koninklijk Paleis van Brussel, gelegen in het hart van de stad tegenover het Park van Brussel, is de officiële residentie van de Belgische koninklijke familie. Hoewel de koning en zijn familie er niet echt wonen (ze wonen in het Paleis van Laken), blijft het een belangrijk symbool van de Belgische monarchie. In de zomermaanden openen de deuren van het paleis zich voor het publiek, waardoor men de indrukwekkende staatszalen en kunstcollecties kan bewonderen.

  1. De Grote Markt

De Grote Markt van Brussel is het historische en geografische hart van de stad. Het is een prachtig plein omgeven door rijkelijk versierde gildehuizen, het opvallende Stadhuis en het Broodhuis. De architectuur weerspiegelt de rijke geschiedenis en culturele invloed van de stad. Het plein komt ’s avonds tot leven met lichtshows en is vaak het toneel van verschillende evenementen en festivals. In 1998 werd het plein opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

  1. Het Belgisch Stripcentrum

Gezien België’s rijke traditie in stripverhalen – denk aan Kuifje, De Smurfen en Lucky Luke – is het geen verrassing dat Brussel een museum heeft dat gewijd is aan de negende kunst. Het Belgisch Stripcentrum is gehuisvest in een prachtig art-nouveau-gebouw, ontworpen door Victor Horta. Binnen kunnen bezoekers de geschiedenis en ontwikkeling van Belgische stripverhalen verkennen, van de vroege beginjaren tot moderne creaties. Het is een fascinerende plek voor zowel kinderen als volwassenen.